söndag 31 oktober 2010

Bokade nyårsplaner

Jag (eller ja; vi) kände för att göra något särskilt över nyår. Resa bort någonstans. Vi gick igenom alla tänkbara resmål. Madrid igen? Wien kanske, eller Rom. München, Berlin, Amsterdam, Bilbao, Bologna, Barcelona. Lyon? Vi tittade på resor till nästan varenda stad i Europa. Slutligen fastnade vi av någon märklig, eller kanske inte så märklig anledning, för Zürich. Och Zürich blev det. Vi kommer alltså att fira nyår i Schweiz med vy över vad jag tror är Alperna men som också kan vara vad som helst för bergskedja.Vi hittade ett jättefint hotell som ligger tjugo minuters promenad från sjön. Och det är vid sjön det händer. Tydligen så har Zürich varje år en gratis nyårsfestival som är så stor att stans population fördubblas. Jag tror att det kan bli riktigt bra det här. Och det känns minst sagt roligt att åka till en stad jag aldrig har ens funderat över att åka till tidigare. Längt!

Om någon har varit där tidigare så tar jag förstås gärna emot tips på smultronställen.

Någonting jag vet med största säkerhet att vi ska göra under vistelsen är att besöka Zürich Zoo med sina 2200 djur och där pingvinerna varje dag klockan 13.30 promenerar genom zoot. Superlängt!

2 kommentarer:

sofie sa...

Hej, tänkte se hur resan gick vad det kostade och liknade tänkte själv åka i nyår men vet inte vart

Minna sa...

Hej Sofie!

Ledsen för supersent svar. Resan kostade ca 3500 och det var verkligen så värt! Om ni inte har bokat än så är det nog för sent för att få ett bra pris. Om ni har bokat rekommenderar jag restaurang LaSalle för nyår och sedan vidare till festivalen vid vattnet. Och zoo't är verkligen ett måste! Värt att räkna med är att det är rätt dyrt att vara där.