tisdag 25 januari 2011

Mitt vinterhem

Jag har varit så trött, så trött. Precis hela tiden har jag varit trött. Som mest på morgonen och det är så deprimerande att det är helt kolsvart när jag går till jobbet strax efter sju. Och att det är ännu mer kolsvart när jag går därifrån strax efter fyra. Och kallt och jävligt och halt och slaskigt om vartannat. Jag gillar vintern. Fram till nyårsafton sedan blir jag less. Less och arg och trött.

Men i år verkar jag ha hittat ett botemedel, som av en slump. På måndagar tränar jag pilates efter jobbet, på jobbet, nere i vårt gym. Häromdagen, närmare bestämt igår så bestämde jag mig för att cykla en halvtimme på motionscykel efteråt (bara för att jag är så himla hurtig. HA! Haha!). Men det är inte motionscykeln som är botemedlet. För sedan när jag skulle duscha såg jag hur det lyste från vår bastu. Åhåja, tänkte jag som inte gillar att basta men kände att det ändå skulle vara skönt på något vis. Så jag smög in där. Lite försiktigt först. Satte mig längst ut, längst ner. Lite spänd satt jag där och liksom väntade, som på att något hemskt skulle hända. Sedan blev jag modigare och klättrade upp till den högsta trappavsatsen. Slutligen lutade jag mig tillbaka och bara satt och inte frös. Resten av vintern ska jag bo i den där bastun. Jag kommer att träna varenda dag, bara för att få bada bastu. Inte för att jag egentligen behöver träna för att basta. Och det är ju aldrig någon där så ingen skulle ju ens veta att jag fuskade.

Hur som helst så är det något jag rekommendera till folk som känner sig lite vintertrötta men som inte har råd eller tid att åka utomlands. En timme i bastun varje dag fyller liksom på energi. Och det är så skönt att inte frysa för en stund. Inte ens lite grann.

2 kommentarer:

Magnus Thorn sa...

Jag har alltid älskat att basta. Det piggar upp, (ändå..) blir man så där skönt slö i kroppen efteråt. Och nu när det är vinter brukar jag "bada i snön också, snacka om att blodet rusar. Men just den biten kanske inte är något för dig?..;-)

Minna sa...

Nä, den biten hoppar jag nog. Även om jag gillade att snöbada så skulle det inte kännas helt okej att rusa ut naken på Sveavägen. :D