onsdag 20 juli 2011

Sånt som inte händer


Vi var inte bästa vänner, men vi umgicks en hel del en period när hon pluggade i Gävle och vi hade ganska nyligen återfått kontakten genom Facebook och planerade att ses framöver eftersom vi båda nu bodde i Stockholm. Men den trettonde november mördades Anni på sin smekmånad i Sydafrika. Jag möttes av hennes leende bild i tidningen och kunde inte tro att det var sant. Hon avrättades kallblodigt efter det att det nygifta parets taxi hade kapats. Och jag kan inte låta bli att tänka på hur rädd hon måste ha varit. Och jag försöker verkligen att låta bli att tänka på vad de kan ha gjort med henne innan de sköt ihjäl henne. Fina, snälla Anni.

Så här långt var det en sorglig och tragisk incident. Men det skulle utveckla sig till någonting helt bisarrt när den huvudmisstänkte visar sig vara Annis man, Shrien Dewani. Det finns alltför många tecken, bevis och till och med vittnen för att det var han som beställde mordet på Anni. Just nu pågår förhandlingar ifall han ska utlämnas till Sydafrika och åtalas där och jag vet inte hur mycket sådana här petitions hjälper men jag tror att de i alla fall säger någonting. Att de visar Annis familj stöd, visar att människor bryr sig. Och kanske, kanske är det någon som faktiskt ser underskrifterna och tar med dem i någon slags beräkning. Jag vet inte.

Jag skulle i alla fall bli jätteglad om ni vill skriva på (och gärna sprida det vidare). Det här är någonting som verkligen känns viktigt för mig. Jag vill att Shrien Dewani ska åtalas i Sydafrika. Och om han är skyldig så vill jag att han ska straffas för vad han har gjort.

Skriv på här, det är superenkelt och tar bara en halv minut.

Inga kommentarer: