tisdag 5 januari 2010

Kyla och is

Vad jag har hört så är det här den kallaste vintern sedan tidigt åttiotal, en början på ett decennium som jag, av förklarliga skäl, inte minns särskilt väl. Lika bra det. Och visst, jag har önskat snö, jag ska inte sticka under stolen med att jag faktiskt önskade mig en riktig vinter. Men jag kan inte minnas att jag skrev under för någon arktisk kyla. Jag skrev aldrig under för tjugo minusgrader.

Det här är ju helt befängt, det är kallt precis överallt hela tiden. Jag trodde nästan inte att jag skulle överleva den tre minuter långa promenaden från tunnelbanan hem idag. På jobbet fryser jag om näsan eftersom alla andra kroppsdelar är täckta av sju lager kläder och när jag ska sova i min säng om nätterna måste jag ha byxor, strumpor, två täcken och en filt. Och halt är det ute!

Får man lov att säga att man längtar till våren redan nu?

10 kommentarer:

Lotta Losten sa...

Ja det får man sannerligen! Jag har sagt det idag. Satt och drömde om min vinröda sammetskavaj från en galen second handaffär i Guildford som jag älskar att plocka fram till våren. JAG VILL HA DEN NU!!! Det är tråkigt när det gör ont i kinderna!

becka sa...

Jag har längtat efter vår sen första minusgraderna. Men jag är ju lite lätt motarbetad också så vi kan skylla på mig. :D

Och jag har precis samma outfit när jag ska sova som du. Det känns vansinnigt.

Magnus sa...

Vad säger ni, är det minusgrader mitt i vintern!? ;P
Det är kul att ni fått lite vinter där nere också, tycker ni inte det? :)

Gott Nytt År och lycka till med skrivandet.

Åsa sa...

Ja.

Magnus Thorn sa...

Man får absolut längta! Men jag läste idag att köldrekordet var -89,2 grader, Vostok i Sibirien 1983.
Men man får både klaga och längta för det.
Så det så.

Anonym sa...

Skaffa en värmemadrass till sängen så blir det mer behagligt. Men: vi går mot bättre tider tro mig tro mig det här är inget skämt.

Uffe

Minna sa...

Lotta: Tänk vad härligt det är att få uterupptäcka tidigare plagg varje säsong! Jag längtar efter min röda vårjacka jag med.

Becka: Jag visste väl att du hade någonting med det hela att göra!

Magnus, hur många miljoner minusgrader har ni där uppe egentligen?

Magnus Thorn: Nästan nittio minusgrader, det är ju helt befängt, det är faktiskt det. Allt och alla måste ju frysa ihjäl..

Uffe: Oh, eller en elfilt. Mys! När är det det vänder egentligen? Helst i förrgår.

Magnus sa...

Minna: Nu är det varmt här igen, helt sjukt egentligen, -6 ikväll och igår kväll var det -36.. Ett tips är att om ni vistas där det är under -30 är att skydda näsan, blir lite kallt annars.

Anonym sa...

Håller med. En elfilt är mysigare eftersom den kan man vira runt sig men samtidigt är det skönt att krypa ner i en varm säng. Det vänder när som helst. Ge inte upp. :-)

Uffe

Minna sa...

Uffe: Längtar!