tisdag 23 februari 2010

Strandad

Jag är strandad hemma hos Jonas. I hans pyttelilla lägenhet.. sen i lördags. Tunnelbanan går nämligen inte för tillfället dit jag bor och vad jag har hört så är ersättningsbussarna näst intill obefintliga. Obefintliga och alltid redan smockfulla av människor. Jag får nästan panik vid bara tanken att ens försöka komma på en såndär buss. Eller att stå ute och frysa i två timmar.

De tåg som går härifrån där Jonas bor, går jättesällan och är självklart helt överfulla. Igår höll jag på att bevittna ett litet barns ihjälklämdhet när han skulle av i Gamla Stan. Och när jag såg en mur av människor sluta sig kring tåget när det rullade in på centralen var jag nära att kliva av och promenera till jobbet i 20 minusgrader. Jag lider inte ens av någon särskild klaustrofobi men det finns en gräns för hur många okända människor man klarar av att ha tätt inpå sig i ett litet och stängt utrymme.

Tänk att SL inte hade räknat med någon vinter, är det inte märkligt? Men det är ganska intressant att iaktta människor i sådana här situationer. Det känns som att det alltid blir som två ytterligheter; de som är trevliga, öppna och hjälpsamma (få) samt de som är otrevliga, egoistiska och halvt galna (många). Själv tillhör jag förstås den första, mer sällsynta kategorin.

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Röda går väl enligt tidtabell, fast bara från Liljeholmen? Mitt morgontåg går som vanligt i alla fall. Är på jobbet på tjugo minuter, dörr till dörr. Fattar inte vad alla gnäller om ;)

Bodde du i Stockholm sommaren då de renoverade Farstalinjen? Då var det ju ersättningsbussar flera månader. Funkade ganska bra, så länge du höll dig borta från rusningstrafiken.

becka sa...

Medarbetare som jag är så måste jag försvara sl lite känner jag. Det som alla säger är precis det du skrev "Tänk att SL inte hade räknat med någon vinter, är det inte märkligt?"

Det är den värsta vintern på 25 år. Jag trodde inte heller vintern skulle bli sån här. Trodde du det?

Egentligen orkar jag inte ta detta en gång till. Är alldeles för trött. :) Men jag fattar också att folk blir som tokiga, det gör jag. :)

Fredrik sa...

Jag beckar Backs! Backar Becks? Håller med i alla fall.

Minna sa...

Becka: Det har sannerligen varit vinter fast jag vet inte, jag kommer ju från en liten håla där man alltid kan ta sig fram om inte annat så till fots. Blir lite lätt panikslagen när nödvändiga färdmedel uteblir =P

Fast jag är faktiskt inte en sån som blir otrevlig mot SL:s personal för om nåt så vet jag ju att det inte är deras fel ;)