måndag 7 september 2009

Handbok för pojkvänner

Minns ni ”På y-fronten intet nytt”? Journalisten Peter Erikssons hejdlöst roliga uppgörelse med manligheten. En sådan där bok som alla män borde läsa men som säkert väldigt få har öppnat. En bok med frågeställningar som bland annat: ”Varför är de flesta män mer rädda för bögar än för att råka ut för en bilolycka?” och ”Är manligheten i kris? Och om så är fallet, hur ska vi få den att gå i terapi när män anser att psykologer bara är till för hysteriska fruntimmer och yxmördare?”. Men skit i den nu.

Peter Eriksson har kommit ut med en ny bok ”Handbok för pojkvänner”. Jag beställde ett läsex av den eftersom jag tänkte att den skulle vara rolig. Och det är den säkert, jag har inte läst särskilt mycket ur den. Men jag läste tillräckligt mycket för att inse; jag är ingen pojkvän. Dessutom stod det någonstans att förhållandehaveri inte alltid är killens fel och jag vet inte om jag vill kännas vid sådana löjliga påståenden.

Men det manliga könet skulle säkert roas av att läsa den, eller snarare; Det manliga könets flickvänner skulle kanske roas av att deras pojkvänner läser den.(Och det är sant som det står: En halvtimmes tjat räknas inte som förspel.)

4 kommentarer:

MP sa...

Jag har läst Y-fronten. Och uppföljaren också, eller om det var tvärtom. Har för mig att jag gillade dem så jag skall läsa denna också.

P.s. Förspel är för bögar! *öppnar en öl till och kliar mig i skrevet*

Minna sa...

MP: Good for you! Fler borde följa ditt exempel.

Johanna sa...

Hej, här kommenterar jag eftersom det handlar om böcker - du minns den utlovade länken? Here it is:

http://hd.se/kultur/boken/2009/09/08/sexfattigt-i-laedermiljoe/

(det verkar som om hon ryckt upp sig lite, det var inte SÅ dåligt som jag trodde först. men början var riktigt hemsk)

Minna sa...

Johanna, du MÅSTE läsa Röda vita rosen! För det där verkade ju inte ens vara hälften så illa.