tisdag 9 mars 2010

Vardagsglamour

Internationella kvinnodagen spenderade jag i min pojkväns säng. Jag firade som aldrig förr genom att febersvettas ner den och snorslemma över kuddarna. Pratade med min mamma och beklagade min förkylning sådär sjåpigt som man bara kan göra till mammor. Tog mig iväg till apoteket och valde nässpray i ungefär en kvart. Det är viktigt att välja rätt nässpray. Tillbaka till pojkvännens säng, helt utmattad. Och framförallt andfådd. Hetsåt vindruvor. Hetsdrack te. Blev gäckad av solen och av att det var plusgrader och vår ute.

Min feministiska sida läste inläggen från bloggstafetten och min andra feministiska sida såg på ”Mad men” i tre timmar. Läste lite ur John Ajvide Lindqvists ”Människohamn” men somnade ganska snart och vaknade på en nerdreglad kudde av att pojkvännen låste upp dörren, kom in och konstaterade att jag åtminstone kunde ha sminkat mig till han kom hem. Jag torkade vant dreglet från mungipan med baksidan av högerhanden och drog snoret tillbaka in i näsan så hårt att ögonen gick i kors.

Killen lagade mat som säkert var jättegod och som jag åt. Och efter det gick han till affären och köpte Ben&Jerry’s Halfbaked, djungelvrål och chokladmuffins eftersom jag har förkylningscravings som en gravid kvinna. Han såg på ”Generation kill” och jag fortsatte med det krävande arbetet att snora och svettas ner hans säng. Somnade garanterat med öppen och mycket dregelvänlig mun, medan min kille troligtvis fantiserade om hetsigt hångel. Med mig förstås. För det där med sminkningen, det var ju faktiskt inte menat på allvar.

Idag kör vi på i samma stil!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars liten/kram mamman

Fredrik sa...

Otrivin Menthol är den bästa.

Minna sa...

Visst är det synd om mig mamma, det är det faktiskt. Kram!

Jag kör på den utan konserveringsmedel annars nyser jag ihjäl mig. Ännu mer än vad jag gör nu.