torsdag 11 december 2014

Minna och nyårshetsen

Sedan jag träffade min kille har vi, som det DINC-par vi varit, firat varje nyårsafton utomlands. Vi har hunnit med Zurich där jag, på dagen, fick uppleva min första och enda pingvinparad och vid midnatt ett storslaget timlångt fyrverkerispel, Bologna där vi fick fly galna smällare och där vi åt middag i ett palats med sköna italienare som ville bjuda ner oss till varifrån de nu kom, Wien som bjöd på en fantastisk och nästintill ändlös nyårsmiddag där jag blev av med min ostronsoskuld och dagen efter ett riktigt såntdär vintermys med marknad och varm choklad. Och nu senast kombinerade vi Barcelona och Paris. Barcelona, där vi drack sangria i T-shirt på stranden och själva nyårsafton som firades i Paris. Där drack vi vin på Le Select med (eller egentligen ganska mycket bara vid bordet bredvid) Wes Anderson (det finns dessutom en lite pinsam historia om det när jag inte fattade att det var Wes Anderson och lite berusat och ganska högt pratade om vilken karaktär i en Wes Anderson-film mannen vid bordet bredvid var lik) och nio månader senare hade vi en liten bebis. Vilka svårslagna nyårsaftnar vi har haft! Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på det och jag är så glad att vi har tagit oss råd att resa så mycket som vi har gjort.

Men på grund av den senaste nyårsresans väldigt söta konsekvens vill vi stanna i Sverige och Stockholm i år. Och redan nu känner jag att vad skönt det har varit att vara borta över nyår. Att det enda man har behövt göra är att hitta en rolig restaurang att äta middag på innan man går ut och kollar in fyrverkerier/brinnande gigantisk gubbe (Bologna) /blinkande Eiffeltorn (Paris). Vi har sluppit nyårshetsen varje år och nu känner jag den igen. Det där, att man måste liksom
gööööra nåt. Och det ska helst vara alldeles storslaget och glittrigt. Men vad gör man egentligen på nyår och måste man ha det så himla festligt och bubbligt samt, är det okej att somna klockan elva?

2 kommentarer:

Johanna sa...

Jag har aldrig tyckt om hetsen och förväntningarna kring nyår och även midsommar. Ångesten över att ha kul och att ha något att berätta om. Några av dom skönaste och bästa firandena har jag haft tillsammans med bara familjen eller endast tillsammans med sambon. Man måste inte alltid göra nått storslaget. Skulle, precis som du gjort, gärna åka bort för att slippa hetsen!

Minna sa...

Att åka bort har varit jätteskönt. Och ganska storslaget i sig. I år blir det nog något lugnare fir, men nåt vill man ju göra i alla fall så att det inte känns som en kväll som alla andra.

En nyårsafton för några år sedan när jag var singel strejkade jag och satt hemma själv och drack te :D