söndag 22 februari 2009

Snö

Igår var vi och såg Laleh, jag och inte min syster. Egentligen var det så att min syster fick Laleh i julklapp men hon (systern, inte Laleh) blev oturligt nog sjuk lagom till den stora kvällen så istället släpade jag med mig min kompis DD.

Cirkus var relativt fullsatt och fullstått. Och Laleh var precis så där bra att man fick gåshud. Fast emellanåt blajade hon iväg lite väl mycket. DD tyckte att det var sött, jag tyckte att det var tråkigt. Men människan (Laleh, inte DD) har sannerligen en fantastisk röst och hon sjöng verkligen alla de där låtarna som jag älskar. ”Han tuggar kex”,” Live tomorrow” och ”Hide away” från första skivan. ”November” och ”Call on me” från andra och så förstås de flesta låtarna från hennes nya. Låtarna spelades sällan rakt av och lät heller aldrig så som de gör på albumen och det kan jag väl tycka är lite charmen med att se någon uppträda live. Som första inropningslåt körde hon ”Snö”. Det var mäktigt. Det var bara hon och inga körer. Det blev liksom större då på något sätt. Hennes röst blev större ensam.

När vi kom ut efter konserten så snöade det verkligen. Vi promenerade till stan, typ. Drack öl på ett hak som vi hittade efter att ha snurrat runt i säkert en halvtimme. Sen åkte vi hem till mig. Idag vid tre, när vi vaknade till liv igen, var det mer snö ute än vad det har varit på hela vintern. DD hade trasiga gympaskor. Och ankelstrumpor. Hähä.
En av mina favoriter från nya skivan.

11 kommentarer:

Jessica sa...

Men så angenämnt.

då vet jag hur det var :)

Anonym sa...

Ja...Det var ju typiskt(snopet var ordet!) att jag inte fick ta del av min "juklappsupplevelse" :(
Vi får försöka nästa gång fast det blir väl om typ två år (hon verkar släppa ett nytt album varannat år...)Eller så drar jag med dig till spegeln ;)

Men vad bra att du fick en trevlig kväll iaf! Tredje gången gilt, liksom...

Den där låten är bra, nästan alla låtar är bra på hennes nya!

Kram systra!

Nina sa...

Kul! Bra konsertupplevelser skall icke underskattas. -Hade själv planer på att se henne (hon var i V-ås runt den 5:e feb) men blev aldrig av.

Är kanske inte det största Laleh-fanet på denna jord men hon har gjort en del bra grejer (och inte minst tycker jag hon verkar leva upp till bilden av "en sann musiker" - Hon lever verkligen för musiken).

Favoriten nr. 1 här är "Invisible".

Minna sa...

Jessica: Angenämt var ett bra ord. Det var verkligen det. Synd bara att konserten var alldeles för kort och förbandet alldeles för segt.

Syster: Fösta albumet är fortfarande det bästa men det nya är bättre än det förra. Nästa gång hon spelar ska jag bjuda dig, för jag har absolut ingenting emot att se henne igen. Och det känns som om du aldrig riktigt fick nån julklapp nu ju. =/

Kram!

Nina: Hon var riktigt bra live, Det var helt annorlunda jämfört med att lyssna på skivorna. Vissa artister kan ju vara lite tråkiga så där, men hon svävade verkligen ut. Ibland kanske lite för mycket. Men det hela var helt klart mer än sevärt, skulle nog vara så också ifall man inte var världens största Laleh-fan. :)

Live tomorrow är min alltime-favorit. Men hela konserten var liksom som en upplevelse i sig.

magnus thorn sa...

Konserter står över allt annat (om de är bra vill säga)! Själv inväntar jag Thåström på Cirkus den 14:e och Lundell på Globen den 21:a. Kan det bli annat än magiskt?..

Ha det!

malin sa...

Laleh är en verkligt speciell personlighet - precis som du säger, urtypen för "musiker" (eller som man gärna vill föreställa sig dem iaf) Av texten att döma, så var du rejält skodonad i snöovädret?

Det där med att ge bort biljetter i julklapp hade jag oxå anammat - som en dubbelpresent liksom. Min syster fick inte bara en konsertupplevelse, utan den stora äran av en helkväll med mig! =)

Minna sa...

Magnus: Jag är lätt avundsjuk. Klart det blir magiskt. Någonting annat är det inte tal om :)

Ha det fint!

Malin: Verkligen speciell. Jag hade ordentliga skor. Man är väl inte korkad heller :P

Haha jag tänkte snarare att det var en dubbelpresent eftersom du (och jag) också fick en upplevelse i julklappen men man kan ju förstås se det på ditt sätt också :D

malin sa...

Så blir det ju...trippelpresent...eller fyrpresent(?) vi fick ju sällskap oxå...jaja, ska inte snurra in mig nåt mer...Om man ska börja fundera på hur många andra presenten var bra för..arrangören, mamma...morfar...sambon..ja, du förstår =) Har inte lyssnat in mig så hårt på nya skivan än, men man kanske ska göra sig märkvärdig o säga nåt om att bjurö klubb är mina hemtrakter o att hennes ragnar är min yogaelev...eller så struntar jag i det. Och bara konstaterar att vi har rätt lika musiksmak.

Minna sa...

Gott så! :)
Men vem är Ragnar? Jag tänker bara på drinken när jag hör det namnet.

malin sa...

haha, nej inte drinken, hennes kille. Han har även gjort rätt många av hennes musikvideos, closer o november bland andra. Riktigt duktig, härligt att det går bra för dem båda =)

Minna sa...

Jaha, där ser man. Ragnar. Undra om han kallas för Ragge :D