onsdag 25 februari 2009

Mitt nya offer


Jag har köpt en ny blomma! Jag gick till en blomaffär (i Farsta förstås) och sa att jag ville ha en lättskött, billig blomma. Lättskött eftersom den annars dör i min tuffa hemmiljö och billig eftersom den troligtvis kommer att dö ändå. Expediten visade på mig ett antal ”lättskötta” blommor. Bland annat en orkidé. Jag har alltid velat ha en orkidé men jag var lite misstänksam mot hennes förslag eftersom jag har förstått det som att orkidéer inte alls är särskilt lättskötta. Fast hon, expediten, försäkrade att just denna sort var det. Hon sa att den bara behöver vatten en gång i veckan.

En gång i veckan? Jag tror att jag har vattnat min nuvarande blomma tre gånger sen i september. Jag vill ha en blomma som klarar det, sa jag. Det hade de inte. Men jag litade ändå inte på henne med den där orkidén som dessutom säkert var rätt dyr så jag köpte blomman ovan istället, vad det nu är för något. Det gäller att inte bli för fäst vid den. Jag ger den ett halvår. Max.

5 kommentarer:

Kira sa...

Jag hade en sån där som du har. Det braiga med den var att när den dog så såg den ändå levande ut. Jag hade den i nåt år efter och man såg ingen skillnad alls. Den bara torkade. Så... bra köp. :-)

Minna sa...

Åh! Det är ju jättebra! Men jag ska faktiskt göra mitt bästa för att hålla den vid liv. Fast mitt bästa är nog kanske vattning en gång i månaden så det lär väl gå så där vilket fall. :)

Anonym sa...

Stackarn/mamman

Aylala sa...

Väktaren i tornet tror jag han heter. Och jag säger...lycka till!

(Jag är urusel på krukväxter men jag har en orkidé som mår kanon. Den får lite vatten emellanåt om jag råkar gå förbi den med ett glas. Jag fick den när jag fyllde 25 (räkna själv) och just nu blommar den med fyra fantastiska blommor. Jag tror de är masochister.)

Minna sa...

Mamma: Äsch, inte då.

Aylala: Tack!

(Så, jag kanske skulle ha valt orkidén istället. Fast min ser ut att leva än så länge.)