onsdag 18 mars 2009

Ge mig värme

Jag vet inte, jag hade väl någon föreställning om att det skulle vara ljust och varmt ute när jag slutade för dagen. Tänkte att jag skulle promenera hem. Det var dumt. Jag klev ut i en råkall senvintervind och mörkret hade redan lägrat sig över stan. Promenaden gick istället direkt till tunnelbanestationen och därifrån bar det av hemåt, inte till fots. Om man nu inte räknar att jag stod hela vägen.

Kanske tänkte jag att min önskan om vår hade slagit in. Och att den där solen jag såg vid lunch hade värmt upp stan. Besvikelsen var stor men jag kunde ändå föreställa mig, när jag kom ut, hur det skulle kännas om det hade varit vår, eller allra helst sommar. Den där ljumheten som slår emot när man kliver utanför dörren. Ljuset och dofterna. Troligtvis inte av syren mitt inne i stan men väl av sommar. Den varma vinden som blåser lojt mot nakna ben. Och solen som håller sig uppe ända in på natten. Jag längtar efter sommar nu. Efter sköna eftermiddagspromenader. Det är känslan jag vill åt. Och värmen.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Jag var ute hela eftermiddagen. Om jag anstränger mig så har jag nog kanske lite känsel i benen, men det verkar inte så.

magnus thorn sa...

Vi har samma känsla där.
Även om jag kände av den när jag satte mig bilen efter jobbet. Den var uppvärmd och solglasögonen åkte på. Då känner jag att våren är nära...

fredrik sa...

Våren kommer efter påsk. I påsk ska jag åka skidor så då måste det vara kallt och massor av snö!

Men jag erkänner att det värmde i bröstet när jag såg all choklad i lösgodisstället smälta i vårsolen.

Milla sa...

Längtar också något otroligt efter riktig vårvärme. Nästan så det riktigt kryper i kroppen på mej. Lite obehagligt. Ungefär som när jag dricker kaffe, får sån otrolig koffeinkick att det är aldeles galet dom få gånger jag dricker kaffe. Blir kallsvettig, babblar på som en tok och vet inte riktigt vad jag ska ta vägen med mej själv. Knepigt :P

Minna sa...

Jessica: Man bör hålla sin inomhus, åtminstone till maj.

Magnus: Den är nära men det är lite lurigt när det ser så varmt ut men inte är det. I dag haglade det, bättre än snö I guess.

Fredrik: Men jag ska ju till gotland i påsk, då vill jag ha värme, helst så att det går att bada. Du ska väl inte åka skidor på gotland väl?

Milla: Precis så känner jag! Inför våren alltså. Min kropp är alldeles för van vid koffein för att bli sån. Fast det lät ganska härligt ändå, på något sätt :)