söndag 5 oktober 2008

Alla vägar leder till Skanstull

Det sägs att alla vägar leder till Rom. Jag har aldrig riktigt förstått det uttrycket förrän nu. Bara det att alla vägar inte leder till Rom längre, de leder till Skanstull. Det är helt sant. Igår skulle jag försöka vara lite av en guide eftersom jag har besök från annorstädes. Det gick så där. Två gånger försökte jag ta oss till slussen från medborgarplatsen och båda gångerna hamnade vi i Skanstull. Skanstull är inte så jäkla roligt kan jag tala om. Jag har liksom ingen alls koll på i vilka riktningar man ska gå, jag känner inte om jag går åt helt fel håll. Även om åsynen av globen borde ha väckt misstankar. Men jag vet väl inte vart globen ligger!

Hur som helst så hittade vi tillslut till slussen, första gången. Efter att ha gått till Skanstull, insett att vi gick åt fel håll och gått hela vägen tillbaka. Andra gången gav vi upp och åkte hem. Kanske lika bra. Kanske är det därför jag inte är bakis idag. Nu vet jag i alla fall vart Skanstull ligger. Men jag har fortfarande lite problem med att hitta till slussen tror jag. Och om jag verkligen skulle till Skanstull, av någon outgrundlig anledning, så skulle jag säkerligen inte hitta dit då heller.

9 kommentarer:

Käpt'n Flint sa...

Aaaaah vad skönt att hitta en människa som (om möjligt) har ännu sämre lokalsinne än jag. Eller så kanske det bara gäller för just Slussen i ditt fall. Vi får ta en gå vilsetävling nån gång o kora den ultimata lokalsinnestoken en gång för alla.

Hälsa Uffe ikväll.

Lyckligt Ovettig sa...

Men herre guuuud! Slussen ligger ju DÄR!! *pekar*

Minna sa...

Käp: Så den som hittar sämst vinner? I såfall är jag rädd att du har mött din överman(kvinna). Jag hittar dåligt överallt. Fast sämst till slussen tror jag.

I will!

Lyckligt ovettig: Nej, där låg Skanstull.

Silver sa...

Jag har lagt in en intresseanmälan på en lägenhet i skanstull. Det är nog kört med den dock. Det är ju faktiskt grymt bra läge, det måste du väl hålla med om?

Du kanske ska gå runt lite mer på söder :) Och ta en öl på varje sunkhak du går förbi på vägen. Det kanske förbättrar lokalsinnet :)

Minna sa...

Silver: Det är säkert jättebra att bo i Skanstull. Då vet man ju åtminstone vart man är.

Jag vet inte om jag tror att öldrickande på sunkhat förbättrar lokalsinnet :D

Silver sa...

Öl på finhak då? Har du varit uppe i skrapan? Det gungar... :) Men man får en bra utsikt så du kan leta upp den exakta platsen du ska till (t.ex. slussen) och sen totalt glömma bort det när du kommit ner med hissen.

Minna sa...

Silver: det kanske skulle funka en aningens bättre med finhak. Eller näe. Jag har aldrig varit uppe i skrapan. Jag vet inte om jag vågar när du säger att det gungar.

Idag ska vi hitta till cirkus, det kan bli spännande.

Lyckligt Ovettig sa...

Nu trillar jag in igen, lite väl sent tyvärr, för att berätta om hur man tar sig till Cirkus. Ta färjan från Slussen!

Minna sa...

Lyckligt ovettig: Det är ju liksom lättare när man kliver av tunnelbanan vid slussen :P