torsdag 30 oktober 2008

När allt går fel

Det första jag lyckades med idag var att tappa en tung europapall på min fot. Det andra jag lyckades med var att tappa samma pall på samma fot en gång till. Efter det stukade jag nästan tummen när jag skulle lyfta upp en låda med trettio pussel på sju andra lådor med trettio pussel. Då kände jag att det var dags för lunch.

För andra gången i mitt liv tänkte jag äta mat från det McDonalds som ligger precis invid mitt jobb. Första gången jag åt där blev jag matförgiftad men jag tänkte att det nog var en engångsföreteelse. Det var det inte. Så hela eftermiddagen har jag mått sjukt illa och haft galet ont i magen. Som tur var så kunde en arbetskamrat till mig stänga butiken istället för mig så jag kunde åka hem en timme tidigare.

Det krånglade förstås med tunnelbanan när jag äntligen skulle hem. Först kom den aldrig och när den väl kom och jag fick kliva på så åkte den odrägligt sakta. Jag kämpade emot att spy på människan som satt framför mig. Det gick ganska bra. Bytte vid Gamla stan och hann precis på mitt tåg. Vid stationen innan min blev jag upplyst om att tåget inte tänkte stanna vid min station av någon anledning som jag inte blev upplyst om. Men tåget tänkte i alla fall bara åka förbi så det blev alltså en promenad hem. Jag klev av tåget bara för att upptäcka att det spöregnade ute. Det första jag gjorde var att sätta ner foten i en sjöliknande vattenpöl. Det var kallt och blött. Och för ett ögonblick kändes mitt liv som en dålig film.

Nu är jag trött och jag har ingen mat hemma. Förutom några stackars potatisar. Jag ska nog koka dem. Sedan ska jag sitta i soffan, äta kokt potatis och känna mig eländig. Det verkar som en avslutning värdig den här dagen.

Snart helg Snart helg Snart helg Snart helg

5 kommentarer:

Käpt'n Flint sa...

"Some days are diamonds, some days are rocks" som Tom Petty sjunger. Det gäller bara att kunna tackla dessa "rocks" på rätt sätt.

Minna sa...

Jag skrattade faktiskt när jag gick hem i regnet. Det hela kändes så tragikomiskt på något sätt. Som en perfekt avslutning på en pissig dag. :P

Tusenbroder sa...

Haha. Europapallar is the shit :D

Var potatisen god?

Drömma Lotta sa...

Stenhård dag.
Nu är det fredag, de brukar vara lite snällare...
Jag tipsade om dig och länkade. Trodde jag gjort det förut men nej icke icke.
Fin dag till Minna från Lotta!

Minna sa...

Johan: Europapallar är inte ett dugg the shit! Är det såna du får lära dig att lasta på chalmers? :D

Potatisen var väldigt god tack som frågar.

Lotta: Det var verkligen en stenhård dag igår. Denna har varit milt sagt mildare. Vad roligt att du gjorde så. Och att du läser. Och lyssnar.. :)
Ha en galet fin helg Lotta!