söndag 5 april 2009

I just don't know what to do with myself

Livet är gott just nu. Utan någon särskild anledning. Idag har jag legat i sängen till klockan fyra. Skickade sms till bal-mannen där jag tackade nej. Jag vet precis hur det skulle sluta, det där. Jag skulle vara nervös, skvätta rödvinssås på min bordsgranne (det har hänt förr), hälla i mig vinet av nervositet för att slutligen vingla omkring och vara alldeles för berusad. Fast det skrev jag inte. Jag skrev att jag inte skulle känna mig bekväm vid en sådan tillställning, särskilt inte med någon jag inte alls känner. Sedan klädde jag på mig och gav mig ut på promenad, sprang i intervaller för att bli av med överskottsenergin och efter en timme kände jag att jag började bli trött och begav mig av hemåt igen. Bal-mannen undrade om han istället fick bjuda mig på middag eller fika och det låter mycket mer som min kopp te så det kan han absolut få.

Hällde upp ett glas vin när jag kom hem, som jag drack medan jag ömsom dansade (och jag dansade verkligen, och sjöng) till The White Stripes och ömsom hackade grönsaker och fisk. Det hela blev en fisksoppa som räcker säkert veckan ut.

Jag vet inte vad det är. Om det är våren, kanske att det är det. Men även fast det är mulet idag känner jag mig så himla upplyft. Glad. Liksom lycklig. Jag kräks lite i munnen av min egen munterhet, det gör jag. Sur och cynisk klär mig mycket bättre. Men hey, jag kan ändå inte klaga över den här plötsliga humörsvängningen.

Har ni förresten läst det här? Och tillägget här? Man kan inte bli annat än glad av sådant.

7 kommentarer:

essim sa...

Romantiken finns.. det är en vacker historia! :)

Minna sa...

Essim: Det är det sannerligen. Man blir helt pirrig i magen bara av att läsa den. :)

Aylala sa...

Det där är så jävla sjukt fint så man kräks av otrolighet. Som en film med Hugh fast på riktigt. Jag vill tro att dom ljuger. Nej. Jag ljuger. Och svamlar.

Yoline sa...

Kanske lika bra att ni tar en fika eller nåt, att gå på bal som första date kanske är lite overkill trots allt. Skönt att höra att nån har vårkänslor :) hoppas de håller i sig.. och smittar.

Minna sa...

Aylala: Konstigt att ingen har gjort en film på det där, ett schysst manus och sveriges bästa romantiska smalfilm är på! Säkert med Tuva i tjejhuvudrollen.

Yoline: Ja, det känns tryggast så, en fika eller någonting enkelt. Och inte något som kräver, ja, att man kan föra sig :D

Hoppas det. Den kommer nog till alla så småningom :)

bella sa...

En fika med ngn man inte känner låter betydligt mer safe än en bal måste jag säga:)

Glad är bra, hoppas det håller i sig länge!

Minna sa...

Bella: Fika känns absolut tryggare. Mindre risk att man gör bort sig. Dock inte helt obefintlig. Och så länge risken finns där, var säker på att jag lyckas fånga den ;D