måndag 19 januari 2009

Engelen

För några månader sedan, låt oss säga fyra, dök det upp ett bekant ansikte i butiken. Ett ansikte från Gävle. Det var ingen jag brukade träffa speciellt ofta men ändock en trevlig människa. Vi träffades hemma hos gemensamma vänner och på fester lite då och då. Det var så konstigt att se honom stå där och flina mot mig. Kanske var det konstigare för honom att se mig bakom kassan. Man är liksom aldrig riktigt beredd på att stöta på någon man känner i den här stora staden. Särskilt när det är en någon man inte ens vet bor här.

Men tydligen hade han och hans tjej flyttat ner hit bara någon månad innan mig. Han för att studera och hon för att jag vet inte vad. Jag tror aldrig ens att jag har träffat henne. Hur som helst så skickade han i alla fall en inbjudan via facebook till en spelning på Engelen på måndag. Ett Gävleband. Som låter ungefär så här.

Tja, kanske det. Men vart ligger isåfall Engelen och hur tar man sig dit?

3 kommentarer:

Lärkan sa...

Engelen ligger i Gamla Stan vid ett av alla de små torgen. Järntorget eller Mynttorget, det där som ligger innan överfarten till Slussen. Precis vid restaurangbåten Flyt, duvet den som sjönk för något år sedan.
Hihi.
/hittadehitviaJessica.nyligen

magnus thorn sa...

Ibland står de bara där och flinar. När man minst anar det.

Ja, och Engelen ligger där någonstans..

Trevlig kväll.

Minna sa...

Lärkan: Gamla stan visste jag. Men sen är jag lost. Och jag är nog fortfarande lost, trots din utomordentliga beskrivning :D

Kulattduhittadehit!

Magnus: Verkligen när man minst anar det.

Där någonstans ja :D

Hoppas att du får en fin tisdag.