fredag 23 januari 2009

Freaky

I morse när klockan ringde strax innan den så kallade solen skulle gå upp, slog jag upp ögonen och tänkte exakt ”Yay! Det är fredag!” Sedan insåg jag att jag ändå var tvungen att gå upp ur sängen. Det är det sämsta med fredagar. Det är därför lördagar är snäppet bättre. Yay, i morgon är det lördag!

Men idag var minsann tvungen att gå till jobbet. Och när jag jobbade av hjärtans lust sa en kille bakom mig ”Nej, men kolla vem som jobbar här!” Han lät jätteglad och jag som satt med ryggen emot undrade vem han menade egentligen för ingen verkade svara. Jag kollade åt min vänstra sida men där fanns ingen och inte heller vid min högra. Jag tittade bakåt och där stod killen som just precis glatt överraskat hade konstaterat att jag jobbade, där. För det var mig han hade menat, det fanns ingen annan i närheten. Jag har aldrig sett människan förr (tror jag, jag är ganska säker). Han frågade mig om kalendrar som om han var vilken kund som helst men emellanåt la han in små kommentarer som antydde att vi kände varandra. Jag blev förstås genast nojig. Nu har jag fått Alzheimers. Eller så är det någon jag inte känner som vet lite för mycket om mig. Sådant som man kan få reda på, låt oss säga, genom en blogg.

Hur mycket lämnar jag ut mig här egentligen? Och är det värt det?
Just den här killen såg inte ut så som jag föreställer mig att en läsare av min blogg ser ut. Men vad vet jag? Ni vet så mycket om mig och jag vet så lite om er.

15 kommentarer:

Aylala sa...

Hur föreställer du dig att en läsare av din blogg ser ut? :-D

Minna sa...

Äsch, jag vet inte. Inte så där bara :D

Aylala sa...

Vad var det som inte stämde med honom då?

Minna sa...

Ingenting stämde. Inte bara i utseendet, utan hela hans uppenbarelse, sättet han pratade på, sakerna han sa. Det var så långt ifrån mig på något sätt. Förstår du hur jag menar?

Aylala sa...

Jo jag gör väl det. Jag var bara nyfiken på en beskrivning. ;-)

Minna sa...

Om du vet var någonstans i huvudstaden jag jobbar så kanske det är beskrivning nog? ;D

Aylala sa...

Eftersom jag har så jävla koll på Stockholm menar du? Hahaha.

Minna sa...

Jamen jag vet väl inte.
Googla! :D

magnus thorn sa...

Jag tror att han stötte på dig, ett beprövat recept, (att ge känsla av att man skulle känna varandra), av vad jag har hört..:)


Trevlig helg!

Jessica sa...

Magnus har helt rätt här.

Minna sa...

Magnus och Jessica: Men, nej väl? Om man ska stöta på mig så får man nog allt göra det lite tydligare än så. Gärna säga det rakt ut. Annars fattar inte jag :D

Trevlig helg!

Alicia sa...

Jo det är lite läskigt det där, även jag som är "anonym" blir ibland förvånad när det plötsligt dyker upp en kommentar på bloggen från någon som verkar ha följt en från start och vet hur mycket som helst, utan att någonsin ha "visat sig". Man har ju ingen aning om vad man har för tysta läsare ;)

Minna sa...

Nej, man vet ju inte det. Och plötsligt kanske det står någon där på jobbet och plirar med ögonen och vet allt :O

Augern sa...

Det var din pappa och din alzheimer skenar värre än någonsin? men det spelar ingen roll. för imorgon har du glömt det...

Minna sa...

Augern: Haha. Stackars mig och min Alzheimer :D