fredag 9 januari 2009

Årets Yogapass

För ett par år sedan köpte jag en poweryoga-dvd. Jag tänkte att jag skulle bli smidig, harmonisk, stark och allt sånt där som dom lovar att man blir av yoga på baksidan av dvd:n. Ungefär en gång per år får jag något ryck och vill yoga. När jag gick igenom min gamla blogg nyss upptäckte jag att det händer ungefär runt den här tiden varje år. Kan ha med julsvullandet att göra. Kan vara ett försök till att bli lite piggare i vintermörkret. Det kan också vara en ren slump. Vad vet jag.

Anledningen till att det bara händer en gång per år är att jag först har glömt bort och sedan, efter en gång, kommer ihåg hur ganska skittråkigt det är med yoga om man, som jag, inte har något tålamod. Jag förstår faktiskt inte hur man gör när man andas och spänner magmusklerna samtidigt, jag förstår inte hur man andas alls när man gör såna där saker. Jag försöker och försöker men det slutar alltid med att jag glömmer bort att spänna musklerna, alternativt glömmer bort att andas. Men jag vill ju så gärna att det ska vara min grej det här. Jag vill ju bli så där stark och smidig som hon i videon. Fast allra helst vill jag bli så där smidig och stark genom att yoga högst en gång per år. Men hittills verkar inte det ha funkat.

Nu har jag i alla fall köpt en ljuslila yogamatta inför årets yogasession. Som för att visa att det är allvar den här gången. Att jag har tänkt satsa på det här helhjärtat åtminstone tre eller fyra gånger, kanske fem! Ikväll kör jag igång. Och Jag vet precis hur det kommer att kännas på jobbet i morgon. Särskilt eftersom jag i regel alltid hoppar över att stretcha eftersom jag då för länge sen har lessnat på att kräla omkring på golvet.

Jag vet egentligen inte varför jag plågar mig med sånt här.

4 kommentarer:

magnus thorn sa...

Yoga är otroligt givande, om man ger sig tid... Och att döma av ditt inlägg, är det nog yoga precis vad du behöver..:)

Trevlig fredag.

Minna sa...

Det är nog verkligen vad jag behöver. Nu har jag dessutom köpt pilates som jag kan varva med. Omväxling förnöjer säger dom ju, jag hoppas att dom har rätt.

Ha en fin helg!

malin sa...

Du har helt rätt inställning...kunde bara fila lite på hur ofta du gör det...o vilka resultat som kan förväntas från det oxå =)

Som helt insnöad Yogainstruktör så hoppas jag att du ger det mer än en, två tre chanser...för då märker du skillnad! Det lovar jag.

Och ha förtröstan ; första gångerna jag provade yoga Hatade jag det - och nu kan jag inte få nog! Däremot skulle jag råda dig till att ta kontakt med en fysisk lärare - kan både förklara, visa och "trycka" dig rätt. Och riktiga människor ser om du skippar stretchen... ;-)

Lycka till!

Minna sa...

Malin: Jag ska göra mitt bästa. Men eftersom jag nu också har pilates att varva med tänkte jag att jag kanske blir sugen oftare.

Problemet med dom där riktiga människorna är ju att man ska ha tid för dom. Det känns så bekvämt och snabbt med en viseo :D

Tack!