onsdag 20 augusti 2008

Skärpning!

Jag har inte läst någon bok på evigheter, inte sedan jag läste ”Jack”. Jag började lite smått med Torbjörn Flygts ”Himmel” som jag hade sett fram emot att läsa, men den visade sig tyvärr vara ganska tråkig så jag gav upp den. När sedan min lägenhets sista mobila lampa gick sönder så blev det där med att läsa böcker helt bortprioriterat, särskilt eftersom jag är en läsapåkvälleninnanmanskasova-människa. (Ursäkter, ursäkter. ursäkter.)

Men för tillfället huserar jag i mitt gamla ungdomsrum på den stormiga gatan där jag växte upp. Det innebär att jag fram till i morgon, när jag tuffar iväg till Stockholm, har en alldeles egen sänglampa och kan ligga och läsa hela natten om jag så vill. Nu gör jag inte det. Jag läser tre sidor och sedan somnar jag, sisådär klockan 22.15. Jag känner att jag borde ha utnyttjat de här kvällarna (och nätterna) jag har bott här bättre, jag borde ha plöjt igenom massor av böcker. Istället har jag läst 38 sidor i ”Egalias döttrar”. Där bär pojkarna pehå, går på svenbaler och är rädda för att bli våldtagna på vägen hem. Det är helt enkelt en kopia av vårt samhälle, bara det att rollerna är ombytta, könsrollerna that is. Den är ganska intressant så här långt får jag lov att säga.

Ikväll kanske jag orkar läsa hela tio sidor, i morse gick jag nämligen inte upp förrän klockan var tjugo i nio. Och det är tydligen sent nu för tiden. Då borde jag orka vara vaken till åtminstone 22.45.

Ikväll finns det inga ursäkter! Jag måste ju trots allt liksom leva upp till min roll som boktönt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Såklart den inte är vår, det går ju inte om du ska läsa böcker när jag behöver spela tv-spel eller titta film. Bläddrandet stör väldigt :P

Men du får gärna komma förbi där ändå senare tycker jag...

Johanna sa...

Du får köpa en sån där liten lampa som går på batteri som man klämmer fast på boken (bokpärmen). Då kan man läsa överallt, till och med under täcket.

Nina sa...

Lycka till i Storstan!!

- Och strunta i lamporna o snöa in på ljudböcker istället (iaf innan du ska sova). :)

emma sa...

Jag har last en bok om en pingvin i Ukraina precis. Den borde du med lasa. den heter Pingvinen och Doden eller nat sant och finns som pocket. Spring och kop! Det ar en order!

Minna sa...

Twentydigiboy: Du får väl ha inflyttningsfest och bjuda moi? :)

Johanna: Jag gillar idén. Vi sålde såna lampor på mitt gamla jobb, kanske att dom finns på mitt nya också. Det borde jag få reda på ganska snart :D

Nina: Tack!

Ja,. ljudböcker är inte fy skam fast just på kvällen är det väl lite lätt att somna ifrån dem? Fast de är jättebra att ha på promenader!

Emma: En pingvin i ukraina..? Ja, du har ju åtminstone gjort mig nyfiken.

Och du måste verkligen läsa "Egalias döttrar" om du inte redan har gjort det! Hör du det!

Aylala sa...

Egalias döttrar läste jag om i sommar. Det var nästan 20 år sedan jag läste den senast (Fan jag borde inte skriva sånt, jag känner mig pensionsfärdig.) och den var lika rolig denna gången. Hur många sidor har du kommit nu?

Minna sa...

Aylala: Nu har jag läst hela 51 sidor! Jag kommer nog att ha läst färdigt den runt jul nångång.