fredag 26 december 2008

27 eller 77

Juldagen är dagen då alla går ut. Det är då alla dom där som har flyttat till andra städer kommer hem och visar upp sig på stans krogar. Jag har aldrig tyckt om att gå ut på juldagen. Det är trångt och man måste prata med människor man egentligen inte har någonting gemensamt med. Jag är inte så social längre tror jag. Så igår satt jag hemma hos föräldrarna och tittade på något program som handlade om allsång på Skansen. Innan klockan var halv elva hade jag somnat.

Och medan många människor har legat i sina familjers soffor och varit bakis denna fredag har jag legat i min familjs soffa helt obakis. Från klockan två till klockan sju. I den öppna spisen knastrade elden. Under en filt låg jag. Och på teven visades Fanny och Alexander. Det var första gången jag såg den. Och den var bra. Mycket bra. Den där Bergman hade väl sina stunder han med antar jag. Men framförallt gillade jag skådespeleriet. Jag blir alltid lika imponerad av Börje.

Snart är det På spåret med my man, Björn Hellberg. Om jag nu kan hålla mig vaken. Det är kanske lika bra att jag inte har några direkta planer inför nyår, jag vet inte om jag kommer att orka hålla mig vaken till tolvslaget ändå. Jag tror däremot att jag är redo för min pension snart.

5 kommentarer:

Johanna sa...

F&A är fan-tas-tisk, jag blir aldrig trött på den. Den är bättre än de flesta böcker jag läst, och jag är ändå helt klart en bokmänniska.

På spåret missade jag, bra?

magnus thorn sa...

Det där med juldagar känns det som om man har klarat av.. Det är lika "hemma" i stålverkets förlovade land, hemvändarna sliter ut sig efter bardisken.
Själv har jag influensa.., finns inte mycket mer att göra än att ligga framför TV:n eller läsa Rocky...

Ha det gott.

Minna sa...

Johanna: Den var verkligen bra. Verkligen lång också. Men jo, helt klart sevärd. En gång till tillochmed men jag väntar nog till nästa år.

Magnus: Men, va trist att vara sjuk så där när man väl är ledig =/
Krya på dig!

Nina sa...

Haha, så skönt att det tycks finnas fler med liknande tankar/känslor inför krogsvängar och liknande.

Hade just sett klart "Stjärnorna på slottet" (sett det? du MÅSTE titta annars!) o hade, precis som du, räknat med "Allsångsprogrammet" efteråt. Så ringer det o nån vill ha med mej ut..
Jag är inte en sån.."utelivsmänniska" (på gott o ont kanske?) helt enkelt. Känner mej inte hemma i de miljöerna. O en dag som juldagen var..rätt skrämmande. Fullsmockat på människor. Folk var så packade, på alkohol, att det var lite otäckt, haha.. Vet inte..det kanske är iakttagelser man gör när man inte dricker själv. Jag brukar kunna känna mej som en tant annars också rätt ofta, men där o då blev det..extra påtagligt. Men det var kul att dansa iaf (även om det hade gått ungefär lika bra att göra det hemma i vardagsrummet tillsammans med Allsångsprogram på teven).

Var glad att du stannade hemma o somnade i tid! :)

Minna sa...

Nina: Ja men jag tror att vi såg lite på det där "Stjärnorna på slottet" (jag gillar ju Gardell) men jag har för mig att vi bytte till något annat. Jag var så trött så trött. Jag kan inte säga att jag ångrade att jag inte gick ut. Just det där med att trängas är inte riktigt min grej. Jag går hellre ut när det inte är så mycket folk så man faktiskt får plats på dansgolvet om jag väl ska ut :)

Vi får vara tanter tycker jag. Tanter är coola 8)

(särskilt tantigt coolt är det att faktiskt nästan somna ifrån en engelsk deckarserie)