torsdag 11 december 2008

Ett vackert men enkelt liv

Någon gång önskar jag bo i ett hus mitt ute i ingenstans, fast vid havet. Där ska jag odla mina egna grönsaker, ha ett växthus, höns och kanske en get eller två. Jag ska ha en stor lufsig hund som heter Majakovskij men som kallas för Maja. Han kommer självklart inte bry sig om att Maja är ett tjejnamn, eftersom han är en hund. En sådan där hund som följer en vart man än går och som alltid är lös och ibland jagar hönsen. Om mornarna ska jag hämta ägg i hönshuset iklädd en stor stickad tröja och gummistövlar, sedan ska jag gå bort till vägen och hämta tidningen. Maja följer med förstås.

Om kvällarna ska jag skriva historien om ett liv eller två medan vågorna ilsket ryter i utanför fönstret och elden knastrar i den öppna spisen. Sedan delar jag kanske en flaska vin med den jag håller av. Människan som också bor där i huset mitt ute i ingenstans. Vi lyssnar på musik och diskuterar allt som faller oss in, ända till gryningen ibland. För mellan oss tar orden aldrig slut.

Och Maja ligger framför brasan. Ibland lyfter han på huvudet och tittar mot oss och liksom suckar lite, som för att säga att han trivs lika bra med livet som vi gör.

Ett vackert men enkelt liv.

6 kommentarer:

Johanna sa...

Åh, det var en vacker bild. Jag gillar hunden speciellt, "Majakovskij", haha :D

Minna sa...

Johanna: Jamen Majakovskij är väl ett givet hundnamn! :D

Carro sa...

jadu Minna sådär skulle man kanske kunna ha det =)

Minna sa...

Carro: Ja, åtminstone någon gång i livet :)

Artiefarty sa...

Låter kanon! Men getter? Allvarligt, vad har man getter till? :)

Minna sa...

Jag vet inte riktigt, men det finns så mycket här i livet som man har med som man inte direkt har någon användning för så varför inte getter? Dessutom kan man väl mjölka dom och gör ost. Getost!