måndag 29 december 2008

Boklyx

I julklapp fick jag en ny Mp3 av mina föräldrar. En sådan där bra sak som man får plats med hur mycket som helst på. På jobbet fick vi presentkort. Jag köpte så en Mp3-bok. Vädermannen av Ulf Lundell. Uppläst av Reine Brynolfsson. Jag är nämligen för trött för att läsa själv om kvällarna och på tunnelbanan är jag alldeles för okoncentrerad och för tjuvlyssnig. Samtidigt så vill jag ju läsa. En Mp3-bok är perfekt. Stänger liksom ute allt och stänger som inne mig. Och allt jag behöver göra är att sitta där. Och lyssna.

Jag gillar Reine, han hejar alltid så trevligt. Fast just nu gillar jag honom mest för att han läser så bra. Han läser precis så som jag önskar att jag skulle läsa. Och nu gör jag ju just det, eftersom han läser åt mig. Jag sitter alltså uppkrupen under en filt i soffan medan Reine läser Vädermannen för mig precis så som Vädermannen ska bli läst. Det känns lite som att jag fuskar. Fast mest känns det väldigt lyxigt.

4 kommentarer:

Nina sa...

Ljudböcker är Grejen.

Minna sa...

Nina: Just precis. Tur att vi har förstått det :)

Petig sa...

Reine läser Vädermannen mycket bra. Ska man kommentera små små detaljer så måste jag nämna att Reine uttalar bluesens portalfigur Robert Johnson som om det vore en svensk man. Vidare så uttalar Reine Brynolfsson "Barca" (som är en förkortning av fotbollslaget FC Barcelona) som "Barka" med k.

Minna sa...

Petig: Fast jag kan tycka att det är lite av charmen med Reines läsning, att han uttalar vissa saker så där typiskt svenskt. Samma sak gäller ju för de engelska uttrycken.