söndag 28 december 2008

Hemma

Det kändes helt rätt att kliva av tåget på centralen och ta tunnelbanan vidare ut mot Farsta idag. Det kändes helt rätt att kliva av tåget på stationen i Gävle för knappt en vecka sedan också.

Det har varit hur roligt som helst att ha varit hemma, att ha träffat alla fina människor så där som man gör. Skvallerfika på stan med vänner, middagar med föräldrarna och spelkvällar med syster, bror och hans fru. Det har verkligen varit roligt att träffa alla syskonungar som faktiskt är förvånansvärt söta, för att vara barn (de sötaste). Men det är likväl hur skönt som helst att komma hem. Hem hem. Till tystnaden och lugnet. Till den lilla ettan där bara jag finns. Särskilt skönt är det att komma hem till de goda nyheterna att den ettan är min i åtminstone åtta månader till.

Ja, för det är ju hemma det här nu. Och det är alltid skönt att komma hem. Fast det är rätt skönt att känna sig lika hemma borta, hos föräldrar och syskon. Jag känner mig liksom lite hemma överallt. Nu ska jag i alla fall äta en pepparkaka med mitt namn på och dricka en kopp te medan jag njuter av tystnaden. I stunder som dessa kan jag önska att jag hette något annat, som MariaMagdalena eller så. Minna känns så fattigt när det är skrivet i kristyr.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Nästa år kan du få en pepparkaka med längre namn, lovar det.Din bror hojtar i bakgrunden att du ska vara nöjd att du får en överhuvudtaget men inte lyssnar vi på honom inte. Här är vi snälla familjen. Hahaha.

Det var skoj att se dig igen och vi ser fram emot fler spelkvällar nästa gång du är i stan.
Kram Camilla och din bror

Minna sa...

Haha jamen den var ju så god! :D

Det var sannerligen roligt att träffa er också och jag kommer väl tillbaka runt påsk skulle jag tro.

Kram på er!

Anonym sa...

Men Minna, Du kan ju be att få hela Ditt namn skrivet på kakan nästa år, Minna Maria/kramen mamman

Anonym sa...

Hemma bra,men bäst hemma!

Du får en liten sån där mellankram idag.

Jonken.

Nina sa...

Och dendär Gävlebocken fick stå i lågor även i år, läste man ju nånstans.. Tycks vara lite av en "egen rörelse" detdär.. >:€

Minna sa...

Mamman: Ah, just det! Kramkram

Jonken: Just precis så! =)

Krampåre

Nina: Ja, fast förra året brann den inte har jag för mig. Något år kom det en galen amerikan och eldade upp den. Det är dom där bettingsidorna utomlands som gör´t!
Han är ju lite av en kändis, vår bock. :D

Nina sa...

Ja, det är han verkligen!

Minna sa...

Sannerligen!