onsdag 10 december 2008

Je suis un pitbull.. terrier

Dom här grymma hundarna fick jag av min syster i födelsedagspresent. De är salt- och pepparkar. Jag hade inte en sådan där hund förut men jag hade en pitbullterrier. Nu pratar jag förstås inte om Solo (även om han stundtals kunde misstas för en sådan) utan om Sasha.

Han var den snällaste hunden någonsin. Som en stor bebis var han, ville alltid sitta i knä och sova under täcket trots att han egentligen var alldeles för stor och tung. Synd att fel människor har en tendens att skaffa just sådana där raser, för de kan bli underbara hundar de med, om de väl får chansen.

Och mina salt-och pepparkar kommer säkerligen att bli helt underbara de också, när de väl får lite salt och peppar i sig.

10 kommentarer:

malin sa...

Vi har liknande kar hemma, fast sälar. Alltså är väl egentligen den enda likheten att de är avsedda för just salt o peppar, men jag kom iaf att tänka på dem.

Det roliga (enligt mig) är att de är felkonstruerade, den mörka sälen har hål för salt och den ljusa för peppar. Självklart har jag gjort tvärtom eftersom min uppfattning att salt är ljust o peppar mörkt inte går att ändra på...Detta är väl något som min käre sambo aldrig lär sig - så ofta smakar hans mat helt annorlunda än min - till min stora förtjusning.
Barnsligt? ja, men lika kul varje gång.


Och du...10 dagar kvar nu... ;P

Käpt'n Flint sa...

Åååååh, "svart katt, vit katt". Det är kvalitetsunderhållning det.

Jassa maja pit bull terrier!!!

Minna sa...

Malin: Jag har inte kollat om mina kar har rätt färg till rätt sort, men man kan väl alltid välja när man häller i saltet och pepparn? :)

Och ja, jag kan inte anklaga dig för att ha dålig humor. Om jag känner mig själv rätt (vilket jag gör) så hade jag också småfnissat åt en sån sak, varje gång :D

10 dagar - check!

Käpt´n flint: Hej! va lustigt, jag tänkte precis på dig. Jamenvisst är den bra den där filmen, fast det var hundra år sedan jag såg den. Har en känsla av att jag skulle uppskatta den mer nu än vad jag gjorde när jag tvingades att se den i gymnasiet. :)

Anonym sa...

Minna...

Är det en "Jerry" du har där i bakgrunden som läser i "mat och vin"? Sitter du i stockholm och trycker i dig Tom och Jerry kex innan jul?

Avslöjad ;)

Önskar du dig salt och peppar i julklapp?

Puss och kram, syrran

Käpt'n Flint sa...

Du kan vara något på spåret där syrran. När jag var liten så hette det Kalle Anka-kex (har jag för mig) men det var lika gott för det.

Om det är som systern gissar så kan ju du, Minna, ljudligt sjunga med i Kaizers Orchestras sång "salt og pepper" som en slags önskelista. Jag har dock vissa onda aningar om att det salt och peppar som de syftar på ger en annan effekt än det som jag brukar ha i maten...

Minna sa...

Systeryster: Jag är skyldig till att ha ätit Tom&Jerry-kex! Fast det var nog ett par månader sedan nu. Och nej tack, jag har salt och peppar. Jag har bara inte fyllt karen än :P

Puss och kram!

Käpt'n Flint: Fanns det inte både Kalleankakex och Tom&Jerry? Hur som så smakar dom nog ganska identiskt.

Jamen jag måste ju ta och lyssna på dom. Finns dom på spotify möjligtvis? Det tåls väl att kolla upp i alla fall :)

Käpt'n Flint sa...

Tyvärr så finns bara två av deras skivor på spotten än. Inte "Evig pint" där "salt & peppar" är med. Men ta du o ge dig själv en ärlig chans o rocka loss lite till "delikatessen" eller softa med "170". Slutligen kan du ju yla med i "kontrol på kontinentet". Efter det borde du vara biten av Kaizerbuggen.

Lycka till!

Minna sa...

Jag ska kolla upp domdär låtarna. Tack för tipsen!

Anonym sa...

Haha, jag visste inte att du gillade Tompa-kex!

Jag tror faktiskt att Kalle-kexen finns kvar. Iaf så finns det flera varianter av barnkex, i både färg, form och smak. Ungarna har fått så mkt modernare godsaker nu, mot vad vi hade. Bortskämda ungar! Fast egentligen så smakar de väl ganska lika (torra och tråkiga tycker jag såhär i vuxen ålder), förutom de med choklad. Kanske Minna ska få ett parti och göra ett ”bäst i test”!?

Snart ses vi igen =)
Puss SysterYster

Minna sa...

Syster: Det gör jag i alla fall! :D

Ja, ungar är sannerligen bortskämde när det gäller kex nu för tiden :P

Snart ses vi! Inte ens två veckor kvar!

Puss!